English Español Français Deutsch Italiano Český Polski Русский Română Українська Português Eesti 中文 日本

Сучасні знання про Бога, Еволюцію, сенс життя людини.
Методологія духовного вдосконалення.

 
Розділ 6. Зцілення глухого
 

Книга про Майстра Ісуса/Розділ 6. Зцілення глухого


Розділ 6.
Зцілення глухого

Мені хотілося б розповісти про життя з Ісусом все – годину за годиною, день за днем, – але це було б занадто. Це переповнить читачів надлишком інформації, яка не зможе бути засвоєна. Тому нехай лише окремі епізоди розкриють те, як ми тоді жили.

Сподіваюся, що на цих сторінках вийде не просто життєпис, не просто виклад подій та чудес, які супроводжували нас у дорозі з Ісусом. Коли записуються слова Ісуса, промовлені в ті часи, вони знову та знову зможуть зазвучати в душах людей, які читають або слухають їх. Так примножується Присутність Ісуса в житті таких людей.

Якщо ми прагнемо дотримуватися Вчення Ісуса, то Він з нами та в нас…

Слова Божественних Вчителів — вони особливі! Слухаючи їх, у людей з'являється можливість доторкнутися до Великої Любові та Мудрості, Тих що Осягнули, відчути та запам'ятати стан Їхнього Спокою та Блаженної Ніжності.

Адже Ісус дарує Свою Любов прямо зараз кожній людині! Можна відкритися та прийняти це Випромінювання Божественної Любові.

Що означає прийняти? — Це означає відчути яскраво, повно, усвідомлено, а потім жити так та намагатися дарувати таку любов іншим… Це немов порожні судини наповнюються Божественною Благодаттю та можна напоїти з цих посудин чаші інших людей. І тоді знову та знову Благодать сходить, наповнює, переповнює і тих, хто дарує своє кохання, і тих, хто його приймає! Такі душі ростуть у Божественному Світлі!

Є щастя отримувати Любов від Ісуса та від Небесного Всеотця. Коли людина сприймає, що Бог зрадів її любові, то блаженство любові у відповідь від Бога відчувається дуже яскраво — обіймає Своєю Ніжністю Отець Небесний! І тоді можна пізнати, як чудово з цієї духовної наповненості дарувати любов іншим!

Це найбільше щастя: коли разом з Отцем Небесним дарується Любов іншим! Коли ти можеш дарувати Божу Любов разом із Богом, пропускаючи через душу та тіло Потоки Світла-Блаженства, це незабутній досвід! Так людина поєднується з Богом!

Це щастя — доля Божественних Душ, але вона доступна також усім, хто щиро служить Отцю Небесному та навчається такому даруванню в поєднанні з Великою Волею навіть на перших кроках духовного Шляху!

А потім, поступово, колись твоя духовна практика, твоя медитація стає особливою, припиняється «дієвість» та настає не діяння. Ти стаєш подібним до слухняного знаряддя в Божественних Руках. Отець Небесний виливає на інших Своєю Щедрою Рукою Свою Любов, а ти – лише інструмент у Його Руці. Блаженний сто разів той, хто вище Блаженство здатний дарувати іншим у Злитті з Високою Волею! Якщо людина наповнилася Божественною Любов'ю, то її найвище щастя в тому і полягає, щоб дарувати цю Безумовну Любов.

Але я відволікся на міркування…

Продовжу розповідь про те, як ми навчалися життю з Богом поруч із Ісусом.

* * *

Майже кожен день нашої подорожі супроводжувався чудовими подіями та зціленнями. Якщо збиралися люди, щоб слухати проповідь Ісуса, серед них обов'язково були хворі, які одужували, просто перебуваючи поруч. Якихось немічних майже завжди приводили або приносили до Ісуса, і Він часто їх зцілював. Дізнавшись про подібні чудеса, збиралися величезні натовпи людей, які прагнули побачити це на власні очі або самим отримати зцілення від хвороби.

І це відбувалося багато разів.

Глухонімі отримували слух, щоб чути слова від Бога і потім, знайшовши і здатність говорити, свідчили про реальність Божественної Любові та Милості. Незрячі знову отримували здатність бачити, знерухомлені починали ходити, важкі хвороби зникали зовсім… Іноді такі зцілення були миттєвими, іноді ж перетворення тіл бували не повними або не миттєвими, а розтягнутими в часі. Але найголовнішим було зцілення душ, яке не видно зовні, але перетворює долі, допомагає прямувати до Божественного.

Для мене це розуміння внутрішнього перетворення стало дуже очевидним на прикладі історії з зціленням глухої людини.

Ми спостерігали, як ця людина, яка втратила слух після важкої хвороби в юності, слідувала за нами невідступно три тижні. Людина сідала досить далеко під час проповідей Ісуса, і все ж таки ми бачили, що вона слухає слова Господа.

Мені було дуже цікаво, що з нею відбувається, як вона сприймає, коли її вуха не чують слів. Але було видно за виразами, що змінюються на її обличчі, що вона усе розуміє. Чоловік сміявся жартам і кумедним історіям, які іноді розповідав Ісус або лив сльози каяття, коли Ісус у своїх словах, звернених до душ, допомагав побачити вади та давав рішучість та сили для очищення та перетворення.

А через три тижні цей чоловік підійшов до Ісуса та сказав слова подяки за чудо зцілення.

Не всі присутні повірили в це перетворення, бо за три тижні ми пішли далеко від тих місць, де всі знали, що ця людина глуха.

Після того, як натовп, що оточував нас, розійшовся, я підійшов до чоловіка та спитав його про те, що відбувалося з ним у ці дні.

Він розповів, повільно підбираючи слова, про те, що спочатку він відчував таку любов та блаженство, що вже не міг відійти та слідував за нами на відстані, але невідступно. Потім він став розуміти зміст сказаного. Він був навчений читанню та письму, вивчення святих текстів було для нього найбільшою радістю у житті. Але поряд із Ісусом розуміння всього того, що він раніше намагався осягнути, стало особливим чином заповнювати та переповнювати його зсередини. Він був вражений цим усвідомленням Істини. Немов важкі завіси спадали з нього-душі з кожною хвилиною, з кожною годиною. А потім усередині пролунав Голос Ісуса. Він став ясніше та ясніше чути слова Вчителя. Він, як і раніше, не чув інших звуків, розмови оточуючих його людей залишалися недосяжними слуху, але слова Ісуса звучали всередині виразно та ясно. Це ставало розумінням того, як жити з Богом. Він вирішив жити так. Він не молився про лікування, не думав про те, що це можливо, він просто сприймав постійний Божественний Вплив. А потім він раптово знайшов і слух… І тоді він вийшов до Ісуса та подякував за диво, яке дозволило розуміти Слова Бога та перетворило його життя та долю.

Ми звикли до подібних дивовижних явищ досить швидко. Ми, зазвичай, дивувалися зовнішнім, а не внутрішнім перетворенням, бо ще не завжди розуміли та бачили те, що відбувалося в душах тих, хто слухали слова Ісуса. Лише поступово народжувалося усвідомлення, що саме так, як в історії з цією людиною, перетворення починається зсередини та тоді зцілення стає можливим. І це однаково може відбуватися і зі здоровими тілесно людьми, і з хворими!

* * *

Чудеса, які відбувалися поруч із Ісусом, привертали все нових і нових людей. Натовпи, що оточували нас під час проповідей, поступово зростали. Ми йшли до нових селищ і міст і там тривала праця Ісуса з виховання тих людей, які приходили та приймали в житті свої Вчення від Живого Божественного Посланця.

Одного разу до Ісуса підійшов чоловік і просив допомоги.

— Я зцілював тебе вже раніше! — сказав йому Ісус.

— Ти навіть пам'ятаєш це, Вчителю! Як Ти пам'ятаєш? Так, це так, але хвороба повернулася знову… У мене знову все погано…

— Ти знаєш, чому так відбувається?

— Та знаю, я знову грішив… Грішив, усвідомлюючи, що грішу… Це моя провина… Я вказівок Твоїх не дотримувався…

— Чого ж ти хочеш зараз?

— Знову закликаю до милості Твоєї! Врятуй мене!

— Той, хто грішив через незнання, — винен. Але той, хто знає про праведний шлях, але переступає через совість знову та знову, грішить перед Богом багаторазово.

— Так, саме це я зрозумів нині, Ісусе, і я каюсь.

— Ти не боїшся помножити проблеми у своїй долі, просячи Мене знову зцілити тебе?

— Так, я боюся, але вірю, що Ти допоможеш мені впоратися з моїми вадами…

— Але чому ж ти не бачиш допомоги у тому, що знову до тебе хвороба повернулася? Так часом Бог нагадує людям про Себе… Сумно, що лише страждання вчать більшість людей пам'ятати про Бога та вірити Йому. Але ж можливо, не чекаючи болю та страждань, перетворювати свої життя та виправляти вади душ!

Що ж, Я зараз допоможу тобі знову… Але пам'ятай, що ти маєш владу над своїми вадами та можеш не давати їм проростати. Слухай голос совісті та не чини неправедно.

Людина в сльозах подяки впала до ніг Ісуса.

Ісус підняв його:

— Нехай твоя подяка буде у праведному житті та допомозі всім, кого підведе до тебе Бог. Ти знаєш нині заповіді Добра та Божественну Силу на власному досвіді. Ти можеш допомогти зрозуміти це іншим…

Після цього Ісус сказав:

— На сьогодні сказано та зроблено досить! Ви всі перед Отцем Небесним завжди та Його Милість і Любов завжди з вами!

І тоді ми пішли у хатинку, де нам дозволили ночувати.

Багато людей чули та бачили все це. Одні почали благати Бога про виконання бажань, а інші дякували за розуміння та нагадування про головне через труднощі…

<<< >>>
 
ГоловнаКнигиСтаттіФільмиФотогалереяСкринсейвериЕнциклопедіяАудіокнигиАудіолекціїПосилання