English Español Français Deutsch Italiano Český Polski Русский Română Українська Português Eesti 中文 日本

Сучасні знання про Бога, Еволюцію, сенс життя людини.
Методологія духовного вдосконалення.

 
Чого ж вчить Майстер?
 

МАЙСТЕР/Чого ж вчить Майстер?


Чого ж вчить Майстер?

В Нього часом запитували: «В чому полягає Ваше Вчення?» Він відповідав: «Але ж я не створював жодного нового Вчення! Я, всього лише, підсумував та скомпонував у логічній послідовності вже відоме. Плюс те, що Святі Духи пропонували в останні роки мого власного учнівства в Них. І це — чудово працює!

Це — аж ніяк не моє Вчення, але Вчення Бога.

Воно містить в собі Знання про сенс людського життя на Землі та про його реалізацію. А вершина реалізації полягає в прямому пізнанні Бога та Злитті з Ним в Одне».

Хто ж Він — Бог?

Саме слово Бог має кілька значень:

— Творець (Первинна Свідомість, Бог-Отець, Дао, Ішвара, Аллах, Сварог та ін.),

— Абсолют (Творець, єдиносущний з Його Творінням, котре Він «породив» з Себе),

— і численні Святі Духи, Кожен та Кожна з Котрих єдиносущні Творцеві.

Абсолют багатовимірний. Він складається з різних за рівнем витонченості пластів (еонів, лок). Найвищий з них, що перебуває в самій глибині багатовимірності, — початковий Пласт. Він єдиний в усьому всесвіті (в усьому Абсолюті).

Одна з головних якостей Бога — безперервний розвиток. Все Творіння створено Творцем — з метою Його власної Еволюції. Саме задля цього душі і втілюються Ним в матеріальні тіла: спочатку рослин, тварин, а потім — людей. Завдання ж людини — стати Частиною Бога, влившись у Нього.

Але задля цього нам необхідно стати Досконалими.

Щоб наблизитися за якістю себе-душі до Бога та влитися в Нього, збагативши Його собою-свідомістю, людині потрібно прожити багато земних життів. Перетворення примітивного, егоцентричного створіння в людському тілі — на людину, багату на розум, доброту, любов, що безкорисливо служить людям, а також чиєю Метою є Злиття з Богом, — відбувається дуже поступово.

Причина суттєвих відмінностей між людьми в будь-якому суспільстві — в тому, що всі люди (саме як душі) кожної певної миті перебувають на різних рівнях свого еволюційного розвитку. Особливості їхньої поведінки залежать від того, на якому щаблі особистої еволюції вони перебувають: на початковому, тільки лиш почавши освоювати життя в людському тілі, чи на більш просунутих, маючи багато успішних — в сенсі духовного просування — втілень.

Умови земного життя, в котрих відбувається кожне чергове втілення, залежать не від «положення зірок» в момент народження і не від «примх» Бога, але від само́ї людини. Кожен її етично значимий вчинок визначає наперед її подальшу долю — і не лише в нинішньому, але й у наступних втіленнях. Невиправлені етичні пороки продовжують своє існування у багатьох втіленнях — поки людина їх не переможе в собі. Люди самі будують власні долі — в прямому сенсі цих слів.

Тяжка доля — це «виховна міра», до котрої вдається Бог: щоб ми — на собі — відчули, як було жертвам наших злочинів (включно з убивством тварин та зі співучастю в таких убивствах) і навчилися б співчуття.

Наявність сприятливих для духовного розвитку умов — наслідок невідступного та наполегливого пошуку людиною Істини як у попередніх земних життях, так і в нинішньому. Це — можливість успішно завершити свою особисту еволюцію, досягнувши Досконалості та влившись в Єдине Ми Святих Духів, ставши Його Невід’ємною Частиною. Потім Досконалі Душі зможуть сходити з цієї Єдності — вже теж в якості Святих Духів: заради допомоги втіленим людям в їхньому духовному розвитку.

Вони можуть виконувати цю роботу — також і перебуваючи у втіленому стані. В такому випадку Їх називають Аватарами, Месіями, Христами, Синами чи Дочками Бога. Ці слова означають одне й те саме різними мовами. Така Людина є Посланцем Бога-Отця на Землю і в усьому виконує Його Волю. Його Місія — донести до людей істинне Вчення Бога, що вони втратили або ж хибно розуміють, — і провести з Собою до Мети тих, хто зараз готовий для цього.

Протягом історії людства Бог не раз посилав Своїх Дітей на Землю — щоб навчити людей Головної Своєї Якості — Любові. Чому ж — протягом тисячоліть — більшість людей відкидає Його Вчення? Чому завжди знаходяться ті, хто «перекроює» його під власні поточні корисливі потреби?

Творець є найтонша в усьому всесвіті Свідомість. Він — безкінечний за розмірами. Він являє Собою Досконалі Любов, Мудрість та Силу. Шлях до Творця — це, передусім, наближення до Нього себе-душі через витончення себе. Також слід — паралельно — очищувати себе-душу від етичних пороків.

Аватар допомагає людям, в тому числі, тим, що вказує їм на їхні пороки — щоб люди змогли їх позбутися. Адже самостійно свої пороки не завжди вдається усвідомити.

Аватар не містить в Собі нічого особистого, Він є лише інструментом в Руках Творця. Він говорить і робить лише те, що Бог хоче, щоб відбувалося чи було вимовлено кожної конкретної миті.

* * *

Головні щаблі на Шляху до Досконалості такі:

— істинне розуміння того, що є Бог, людина і сенс наших земних життів;

— розвиток себе-душі (свідомості) в якості духовного серця; першим кроком до цього є очищення та розвиток чакри анахати, а також інших енергоструктур тіла, включно з чакрами, дань-тянами, меридіанами, сегментами; паралельно — етична робота над собою: викорінення в собі пороків (гніву, дратівливості, насильництва, ревнощів, заздрості, брехливості, образливості, лінощів та ін.) і розвиток позитивних якостей: ніжності, витонченості свідомості, смирення, мудрості, порядності, доброзичливості до всіх, прагнення дарувати свою любов, готовність допомагати тим, кому необхідна допомога;

— досягнення внутрішньої тиші («мовчання розуму», ісихії), що дозволяє, в перспективі, навчитися сприймати безпосереднє Керівництво Бога; шлях до цього починається з набуття здатності жити з концентрацією себе-свідомості в чакрі анахаті;

— витончення себе як свідомості через співналаштування з найкращими проявами природи та мистецтва, адекватні та бездоганні в етичному ракурсі сексуальні стосунки, спілкування з Божественними Вчителями;

— розвиток інтелекту через читання відповідних книг, різноманітні види діяльності в соціумі, допомогу конкретним людям, творчу активність;

— розвиток силового аспекту свідомості, що здійснюється за допомогою спеціальних медитативних технік і обов’язково — після досягнення відповідного рівня чистоти та витонченості свідомості; важливо пам’ятати, що силу слід розвивати саме в тонкості; наше проміжне завдання — стати величезними люблячими духовними серцями; а розвиток саме грубої сили веде у протилежний від Бога бік;

— пряме пізнання собою-свідомістю багатовимірності Абсолюту;

— освоєння Божественних Станів свідомості та закріплення в них (критерієм досягнення цілковитого успіху є набуття здатності не втрачати їх за жодних обставин, навіть в ситуаціях загрози для життя тіла);

— освоєння стану свідомості «не-я» («тотальна реципрокальність») та інших медитативних прийомів, що дозволяють злитися (розвиненою свідомістю) з Початковою Свідомістю;

— допомога в освоєнні вищепереліченого достойним цього людям.

Освоєнню кожного наступного щабля медитативного вдосконалення можуть успішно слугувати відповідні місця сили.

Детальніше познайомитися зі створеною Майстром системою духовного вдосконалення можна на сайті: www.swami-center.org.

Цю систему, що включає в себе етичний, інтелектуальний та психоенергетичний компоненти вдосконалення, я розглядаю в якості вершини всіх таких напрямків духовної думки, як ісихазм, суфізм, йога. Кожен може познайомитися з матеріалами на цю тему та визначитися для себе.

<<< >>>
 
ГоловнаКнигиСтаттіФільмиФотогалереяСкринсейвериЕнциклопедіяАудіокнигиАудіолекціїПосилання