English Español Français Deutsch Italiano Český Polski Русский Română Українська Português Eesti 中文 日本

Сучасні знання про Бога, Еволюцію, сенс життя людини.
Методологія духовного вдосконалення.

 
У звʼязку з останніми терактами
 


У звʼязку з останніми терактами

Переклад з російської
Оксани Скараєвої

Ісус Христос, Апостоли Марк, Іоанн, Андрій, Матфій, Гранд-Масйтер суфізма, Сулія, Лада, Кайр, Нікіфор і всі інші Святі Духи

Злиття душ в любові — це є перше і головне, що рекомендує Бог усім втіленим на Землі людям.

Треба вчитися любити, насамперед, і один одного, і всі позитивні елементи Творіння!

Всі, хто виконують це, долаючи труднощі, здобувають перевагу в учнівстві у Бога.

Саме і тільки так — і не інакше! — осягається стан раю.

А ті, хто цьому протистоять, — від Бога віддаляються, набуваючи для себе важкі долі.

На підставі прийняття або відхилення даної рекомендації Бога — можна розрізняти істинні та хибні концепції різних релігійних напрямків, шкіл, сект, груп та гуртків.

* * *

Ті, хто йдуть вірним шляхом розвивають себе в якості духовних сердець і — завдяки цьому — научаються любити і стоншують себе, наближаючись таким чином за своєю якістю до Нашого стану.

Це дає можливість пізнати Нас і зливатися в любові — розвиненими душами — з Нами.

Адже тільки кохання дозволяє душам зливатися!

Надалі такі Люди, продовжуючи розвиватися, поглиблюють і розширюють своє пізнання Бога. Так вони здобувають мудрість.

Що може бути краще, прекрасніше?!

(Записав Володимир Антонов)

Ще раз про Прямий (Короткий) Шлях
(короткий коментар вченого-біолога Володимира Антонова)

Ми бачимо в деяких стародавніх літературних релігійних джерелах згадку про Прямий Шлях до Бога [«Класика духовної філософії та Сучасність»].

Що ж це є — більш конкретно?

Це — цілком усвідомлене життя з домінуючою спрямованістю уваги на особисте пряме пізнання Бога в любові до Нього, а також постійне докладання відповідних практичних духовних зусиль.

… Але ж серед сучасних людей немає навіть ясного розуміння значення слова Бог і того, де і як Його шукати!

… Отримати теоретичні знання про Бога нині вельми просто: адже це детально викладено в таких наших книгах, як «Класика духовної філософії та сучасність», «Екопсихологія », «Анатомия Бога», «Жизнь для Бога», «Понять Бога» та ін.

У цих книгах також обгрунтовується розуміння того, що для набуття прямого пізнання Бога потрібно преображати, вдосконалювати себе.

А вдосконалення себе складається з:

а) вивчення і впровадження в своє життя запропонованих нам Богом етичних принципів,

б) інтелектуального розвитку та накопичення знань, насамперед — про найважливіше у житті,

в) стоншення свідомості та її зростання в кількісному відношенні.

Стоншення свідомості досягається через управління власними емоціями: позбавлення від грубих і культивування тонких і найтонших. Для цього доцільно освоювати мистецтво психічної саморегуляції [«Екопсихологія»].

У когось може виникнути питання: а навіщо це потрібно — стоншувати себе? Хіба не достатньо розвитку особистої сили (сили свідомості, душі) — зовсім без стоншення?

Але річ у тім, що Творець і всі Його Представники — Месії і Святі Духи — є саме Щонайтоншими Проявами в межах всього Абсолюту. Тому-то і потрібно прагнути уподібнитися до Них, насамперед, в цьому, стоншуючи себе, незважаючи на труднощі.

Набуття міцної стоншеності є основний спосіб наближення за своїм станом до Творця. Без цього немає можливості досягнення духовної Досконалості.

Що ж стосується кількісного зростання свідомості, то єдиний правильний (тобто такий, що призводить до дійсного успіху) спосіб здійснення такого зростання є розвиток себе якості духовного серця, що володіє активними і дієздатними руками свідомості.

Зокрема, треба розуміти, що в «інших світах» переміщення себе здійснюється за допомогою нематеріальних рук. Ноги нам потрібні для пересування тільки в світі матерії.

… А розвинені гігантські руки свідомості можна легко перетворювати в настільки ж величезні крила — для здійснення медитативних тренувальних польотів...

... Десятиліття тому, коли я тільки починав шукати Шлях до Нього, Бог дав мені такий образ:

Життя втіленої душі у світі матерії — це спочатку подібне до варіння в деякому «казані», в якому Бог готує до більш високих етапів розвитку ті душі, які поки володіють домінуючими потягами до «земного». Тут ми, в тому числі, розвиваємося інтелектуально і вчимося розрізняти добро і зло в собі та в інших людях.

Освоївши це і очистивши себе від пізнаних в собі пороків, ми можемо усвідомити небажаність свого подальшого перебування в «казані»; так у нас виникає намір вибратися з нього на волю.

Але, щоб це здійснити, потрібно мати крила душі: крила розвиненого духовного серця, єдиносущних йому. З їхньою допомогою ми поступово вчимося здійматися над «киплячою» земними пристрастями людською масою.

А потім ми, повністю вивільнившись від пут хибних потягів та пристрастей, — і взагалі покидаємо «казан», здіймаючись в Божественному Світлі. Це і є духовне Визволення. Важливо підкреслити, що таке Визволення зовсім не означає смерть тіла. Ні: тіло не тільки продовжує жити у здоров'ї, але може бути навіть Обожненим. Воно може дуже довго продовжувати служити Тому, Хто здобув Визволення — для духовної допомоги іншим людям і для продовження власного вдосконалення: адже вдосконалювання не має межі!

… В багатомірному всесвіті відбувається Еволюція Свідомості. Іншими словами кажучи, це є Еволюція Бога (Бога — в аспекті Абсолюта). Наше ж призначення полягає в тому, щоб усвідомити себе її активними учасниками — і жити у відповідності з цим знанням. Адже для того ж Бог і втілює душі в матеріальні тіла — щоб душі досягали Досконалості і тоді вливалися в Нього, збагачуючи Його собою!

Все сказане є те фундаментальне знання, що повідомляється Богом, відкидання якого не дозволяє зрозуміти: навіщо Творець створив усе Своє Творіння, малими частинками якого є всі ми. (Детальніше можна читати про це, в тому числі, в перелічених вище книжках).

… Є серед людей думка, що Вселенський Бог-Творець (Бог-Отець), — це дідусь, який сидить на хмаринці. Але ж Він, воістину, — зовсім не антропоморфний! Він подібний до безкрайнього Живого Океану! І Він — зовсім не Чоловік! Він не має статі: він вмістив в Себе всіх, Хто досягли Божественної Досконалості, — і Чоловіків, і Жінок!

Є також думка, що «Короткий Шлях» — це значить померти якнайшвидше «заради Бога», тобто захопивши з собою якомога більше «невірних»; це, мовляв, гарантує подальше вічне життя в раю...

Існує і маса інших безглуздих і шкідливих сектантських думок…

Але, безсумнівно, краще вислухати і прийняти у своє життя думку Бога!

Впевнений, що перемогти релігійний екстремізм і встановити гармонію у взаєминах між людьми на планеті можна лише широким розповсюдженням цих загальних для всіх людей сучасних знань про Бога і про те, чого Він чекає від кожного з нас. Ці знання отримані від Бога і оформлені людьми науки — фахівцями в даному її напрямку. Ці знання треба викладати на всіх мовах через усі засоби масової інформації, через шкільні та вузівські підручники. Не слід також забувати про можливість духовної допомоги людям через мистецтво.

Здійснюючи поширення даних знань, кожен може допомогти і конкретним людям, і всьому людству — як у даний проміжок часу, так і в майбутньому. А також, що важливіше, — це стане реальною допомогою Богу в Його Еволюції.

Бог — єдиний не тільки для всіх людей планети Земля, а й для всього всесвіту. Він — нескінченний за розмірами! Він — дійсно Великий (Акбар)!

І не існує в реальності ніяких «національних Богів»!

Тому й методологія пізнання Його через власне вдосконалення — теж єдина; розрізнятися можуть тільки нюанси, властиві різним духовним школам, розташованим в різних частинах поверхні нашої планети.

А звідси стає зрозумілим, що і поняття «іновірці» повинно з часом бути відкинуто і забуто. Всі люди нехай стануть «одновірцями» — володарями істинних духовних знань!

 
ГоловнаКнигиСтаттіФільмиФотогалереяСкринсейвериЕнциклопедіяАудіокнигиАудіолекціїПосилання