English Español Français Deutsch Italiano Český Polski Русский Română Українська Português Eesti 中文 日本

Сучасні знання про Бога, Еволюцію, сенс життя людини.
Методологія духовного вдосконалення.

 
2. Що потрібно розуміти під словом Бог
 

Екопсихологія/2. Що потрібно розуміти під словом Бог


2. Що потрібно розуміти під словом Бог

2:1. Насамперед, належить прийняти те, що вселенський простір багатовимірний реально (а не лише математично).

Його мірності (еони, локи) пізнавані розвиненою свідомістю людини. Такий розвиток свідомості досягається правильно поставленою духовною роботою, одним з компонентів якої є багатоступенева медитативна практика.

2:2. Є мірності й пекла, і раю, і «сховища будівельного матеріалу» для формування матерії й майбутніх душ, є Обитель Творця.

2:3. Так історично склалося, що навіть саме слово Бог виявилося таким, що має не одне, а більше значень; і люди в них плутаються.

2:4. Головне значення цього слова — Творець, Одвічна Вселенська Свідомість, що існує в першопочатковій просторовій мірності. Ця Свідомість є найвитонченішою з усіх вселенських енергетичних станів — якщо Її становище розглядати за шкалою витонченості-грубості.

(На протилежному кінці цієї шкали знаходяться істоти пекла: стани, в яких вони перебувають, є найгрубішими — з позицій оцінювання їхнього стійкого емоційного статусу).

2:5. Друге значення слова Бог включає Творця разом з усім його багатовимірним Творінням, породженим Ним, що лежить на Ньому як на фундаменті, не існувати без Нього або у відриві від Нього. У цьому значенні Бог є Абсолютно Все (Абсолют) — Все, окрім лише пекла з його мешканцями. (За визначенням Ісуса Христа, пекло є «темрявою зовнішньою» — зовнішньою стосовно Бога-Абсолюту).

2:6. В поняття Бог входить також Прояв Творця у Творінні, що називається Святим Духом (Брахманом).

Святий Дух проявляється для втілених людей найчастіше у вигляді Божественних Учителів, які виходять з Обителі Творця.

Вони можуть, зокрема, ущільнювати власну енергію Свідомості аж до відчутного, іноді — навіть цілком видимого нашим звичайним зором стану.

2:7. Прояв Божественного Вчителя на Землі за допомогою Його втілення в людському тілі називається Месією, Христом, Аватаром.

Він, як і Святий Дух, є Невід’ємною Частиною Творця (Одвічної Свідомості).

2:8. Твердження, що Бог — саме один — є істинним. Усі, Які мешкають в Обителі Творця, є взаємозлитими складовими Частинами Єдиної Одвічної Свідомості.

Критерій розпізнавання тут полягає у тому, що їхньою Обителлю є саме одвічна просторова мірність; із неї кожен з них виходить у світ Творіння лише частиною Себе, залишаючись єдиносутнісним стосовно Творця.

2:9. Всі конкретні індивідуальні прояви в межах Творіння (предмети, тіла, включаючи наші, плюс також усі втілені і невтілені душі, крім пекельних) — всі вони мають сприйматися як клітини безмежного багатовимірного Вселенського Організму Бога в аспекті Абсолюту.

2:10. Суть усіх процесів, що відбуваються у Всесвіті, є Еволюція Вселенської Божественної Свідомості — Еволюція Абсолюту.

2:11. У поняття Бог не можуть входити міфологічні, вигадані персонажі народного фольклору (послідовники такого роду наївних і неістинних за своєю суттю уявлень називаються «язичниками», тобто, послідовниками «народних» примітивних вірувань).

Наївні й неістинні також намагання представити Бога у вигляді невидимої літаючої істоти, яка має подобу і розміри людського тіла.

Бога також не можна описувати як «інформацію», «інформаційне поле», «сукупний людський розум» та у вигляді подібних цим поверхових і некомпетентних визначень.

Пізнання Його не має нічого спільного з інопланетянами, «астральними польотами», спіритизмом, магічними обрядами й астрологічними фантазіями.

Уявлення Бога у вигляді злобивого чудовиська, що карає людей за гріхи, є дуже яскравим викривленням, що відгороджує людей від любові до Бога і від просування по духовному Шляху.

Схоже на це, дуже грубе викривлення в релігії, є виставляння в центр уваги образу диявола та інших страхітливих факторів.

Культивування містичного страху — замість творящої Любові — є головною причиною духовної деградації і розвитку масової психопатології серед адептів таких форм псевдорелігії.

2:12. Отже, в поняття Бог входять:

— Творець, що називається Богом-Отцем, Одвічною Свідомістю, Аллахом, Ішварою, Дао та іншими синонімами з інших мов та напрямків релігії,

— Абсолют,

— невтілені (Їх — дуже багато) і втілені Божественні Вчителі, що виходять з Обителі Творця.

Саме у цьому суть істинного — монотеїстичного — розуміння суті Бога.

2:13. Творець — із своєї Обителі — творить «острівці» матерії в різних частинах безмежного простору Всесвіту; потім — коли необхідність у якомусь із них або у цілій їхній групі відпадає — Він їх дематеріалізує.

Смисл усього цього полягає у тому, щоб створювати умови для втілення на матеріальні субстрати усе нових душ, де останні отримують можливість розвиватися.

Розвинувши себе до Божественності, ці душі вливаються в Творця, збагачуючи Його собою.

2:14. Втілення у світі матерії, необхідної для розвитку душ, оскільки саме у фізичних тілах відбувається утворення енергії, яка спрямовується на зростання «згустків» індивідуальних свідомостей. Вихідним матеріалом для отримання такої енергії є, насамперед, матеріальна їжа — та сама, яку ми споживаємо.

При цьому не всяка матеріальна їжа забезпечує надходження до організму найсприятливіших для правильного росту душі енергій: сприятливими якостями наділена саме «безубійна» дієта, тобто, без продуктів, виготовлених з тіл убитих тварин.

«Убійне» харчування, що не відповідає високим етичними нормам, і призводить, у тім числі, до підселення душ тварин, які загинули, в тіла тих людей, які їх вбили або з’їли їхні плоті. Такі підселення (що називаються «одержимостями») викликають різноманітні психічні та соматичні захворювання, у тім числі й рак.*

Природною їжею для людей є різноманітні їстівні рослини, молоко домашніх тварин та вироби з нього, а також пташині яйця.

2:15. Еволюція кожної індивідуальної душі починається з формування її зачатка на мінеральній основі, потім відбуваються багаточисленні втілення в тіла спочатку маленьких, а потім більших рослин, згодом – у тваринні тіла по наростаючій величині і видовій ускладненості, а далі — у тіла людей.

Кожен із нас, людей, колись був різними рослинами і тваринами.

А тепер у тілах рослин і тварин нам належить відчути душі, які підростають. Нам необхідно навчитися поважати їхні життя і всіляко уникати, аби не завдавати їм мимовільної шкоди.

«Безубійність» способу життя стосовно людей і тварин, а також відмова від мимовільного (такого, що не викликаний необхідністю) завдання шкоди рослинам — це має бути нормою життя кожної людини.*

2:16. Бог в аспекті Творця — і це є Істиною, яка реально сприймається розвиненою людською свідомістю — може бути змальований як Океан Блаженного і Найніжнішого Найвитонченішого Світла-Свідомості.

Людина має прагнути пізнати Його, їй належить учитися любити Його, щоб стати закоханою в Нього — і це буде передумовою для того, аби осягнути Його Суть і злитися з Ним. Індивідуальна душа — в результаті своєї особистої еволюції — мусить влитися у Вселенську Душу Творця, що є Основною Частиною Абсолюту.

<<< >>>





Присоединяйтесь к нам:

 
ГоловнаКнигиСтаттіФільмиФотогалереяСкринсейвериЕнциклопедіяАудіокнигиАудіолекціїПосилання